top of page

Quan la teva frase és: NO PUC parar de fumar


I acostumes a afegir que ja ho has provat tot i que res funciona. NO tinc voluntat, ho deixo uns dies però NO puc mantenir-ho… tot un reguitzell de NO, NO, NO.

El primer que has de fer és preguntar-te, i és imprescindible que siguis absolutament honest@ amb tu mateix@, si la frase és “No puc” o “No vull”.

Si és “no vull”, només tens una solució: reconèixer que en aquest moment no vols deixar de fumar, encara que et juguis la teva salut. És la teva decisió.

Si és “no puc”, el que has de fer és canviar el “NO” pel “SÍ” o simplement eliminar-lo. I això, com es fa?

Com et menjaries un elefant (o alguna cosa tan gran per als vegetarians) La resposta és: . Pas a pas.

El que necessites és canviar l’enfocament. Deixar de fumar és la teva meta, però abans t’has de demostrar a tu mateix@ que SÍ que pots i això no només pots fer-ho amb el propòsit i pensant-ho. Cal comprovar-ho, demostrar-ho al teu cos, a la teva percepció...

L’estratègia més raonable és marcar-te metes intermèdies que sí que pots assolir: reduir només una cigarreta, després dues... I el que és més important: hi ha tot un seguit d’accions molt interessants, i al mateix cop, divertides; que t’ajudaran i que també són deixar de fumar. Si encara no ho has fet, et proposo que llegeixis l’article: "siete acciones para dejar defumar"

El que és primordial és que tinguis molt clara quina és la teva meta i el teu SÍ vull, costi el que costi. Cap corredor de marató arriba a la seva meta en el quilòmetre 21. Ha de recórrer els 42 km 195 m si vol arribar a la meta. El que és evident és que si no s’atura, si no abandona, més tard o més d’hora hi arriba.

Jo vaig deixar de fumar molt a poc a poc i vaig aprendre en el procés on se situen els meus reptes més grans. També vaig descobrir habilitats que no coneixia de mi mateixa. Però finalment vaig arribar a la meta.

Per mi és molt important gaudir del recorregut amb tots els seus paisatges i totes les seves sensacions, amb les corresponents dificultats i satisfaccions. No m’interessa córrer per sobre de les meves possibilitats tot ofegant-me i haver de deixar la cursa.

Sempre havia dit que no era vàlid per a mi deixar de fumar i estar sempre en lluita per a no recaure. Jo volia no desitjar fumar i puc dir que ara mateix ja no desitjo fumar.

Si ets d’aquells que els està costant, et proposo enfocar el teu repte com una cursa de fons en la qual aprendràs on són les teves dificultats, però també on s’amaga la teva força, les teves potencialitats i com utilitzar-les.

Poso a la teva disposició tot allò que he descobert, amb la meva pròpia experiència i acompanyant a altres persones en “psicopedagogia per a deixar de fumar”. En el web trobaràs diferents maneres de continuar el procés mitjançant sessions individuals, tallers, caps de setmana i, fins i tot, en línia.

Si vols continuar rebent articles pots subscriure’t de forma gratuïta a:

 

Cuando tu frase es: NO PUEDO dejar de fumar

Y sueles añadir: lo he probado todo y nada me funciona, NO tengo voluntad, lo dejo unos días pero NO puedo mantenerlo…. toda una retahíla de NOES.

Lo primero es preguntarte, y es imprescindible que seas totalmente honest@ contigo mism@, si la frase es “No puedo” o “No quiero”.

Si es “NO quiero, solo tienes una solución: reconocer que en este momento no quieres dejar de fumar, aunque te juegues la salud en ello. Es tu decisión.

Si es “NO puedo”, lo que tienes que hacer es cambiar el “NO” por el “SI”, o simplemente eliminarlo.

¿Cómo te comerías un elefante? (o algo tan grande como un elefante para los vegetarianos) La respuesta es: . Paso a paso.

Lo que necesitas es cambiar el enfoque, dejar de fumar es tu meta sí, pero antes te tienes que demostrar a ti mism@, que SI puedes y eso no puedes hacerlo solo con el propósito y pensándolo; es necesario comprobarlo, demostrárselo a tu cuerpo, a tu percepción….

La estrategia más razonable es marcarte metas intermedias que sí puedes realizar: quizás reducir tan solo un cigarro, luego dos…. Y lo que es más importante: hay toda una serie de acciones muy interesantes, y a la vez divertidas, que te ayudarán y que también son dejar de fumar. Si no lo has hecho ya, te propongo que leas el artículo: "Siete acciones para dejar de fumar"

Lo básico es que tengas clara tu meta y tu SI quiero cueste lo que cueste. Ningún corredor de maratón llega a la meta en el kilómetro 21, tiene que recorrer los 42 km 195 m si quiere llegar a la meta, lo que es seguro es que si no se para, si no abandona, tarde o temprano llegará.

Yo dejé de fumar muy lentamente, y aprendí en el proceso donde tengo mis mayores retos. También descubrí habilidades que no conocía de mi misma. Pero ante todo llegue a meta.

Para mi es muy importante disfrutar del recorrido con todos sus paisajes y con todas sus sensaciones, con sus correspondientes dificultades y satisfacciones. No me interesa correr por encima de mis posibilidades ahogándome y eniendo que dejar la carrera.

Siempre había dicho que no me valía con dejar de fumar y estar siempre en lucha para no recaer. Yo quería no desear fumar y puedo decir que ahora mismo ya no deseo fumar.

Si eres de los que les está costando, te propongo enfocar tu reto como una carrera de fondo, en la que vas a aprender donde están tus dificultades pero también donde se esconde tu fuerza, tus potencialidades y como utilizarlas.

Pongo a tu disposición todo lo que he descubierto con mi propia experiencia y acompañando a otras personas en “psicopedagogía para dejar de fumar”. En la web encontrarás diferentes formas de seguir el proceso en: sesiones individuales, talleres, fines de semana e incluso online.

Si quieres seguir recibiendo artículos puedes suscribirte de forma gratuita en:

Entradas destacadas
Entradas recientes
Archivo
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
3.png
bottom of page